Jkl_ryhma1_portaat.jpg

Ilo toimia yhdessä

Jyväskylän jaoston menneet tapahtumat 2017

Tammikuu

24.1. IWELLO - Menestyksen takana on ihmisten hyvinvointi

"Mitä palautumisella, itsensä johtamisella ja ajanhallinnalla saavutetaan? Miten hallita kiireistä työelämää ja olla tuloksekas. Konkreettisia ideoita työhyvinvoinnin malleista, mullistavista ja uusista tutkimusnäkökulmista ja case-esimerkeistä. Innostus ja luovuus työhön löytyy hyvästä itsensä johtamisesta. Haasteena on ajanhallinta ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen."  

Mahtavan kiinnostavia ja tärkeitä aiheita ja kerrassaan osuva aloitus uuteen toimintavuoteen.
Oppaanamme toimi inspiroija ja Iwello Oy:n toimitusjohtaja Henna Kautto.

Helmikuu

 23.2. Valentine´s Day Afterparty, Vesilinna Restaurant

Ravintola Vesilinnan ravintolanjohtaja Ilona Maunuaho kutsui meidät sihteeritreffeille Ystävänpäivän jatkoille Harjun huipulle.
 
Ilonalta kuulimme, mitä moninaisia mahdollisuuksia talvilomaltaan palanneella Ravintola Vesilinnalla on taas tarjolla asiakkailleen sekä vapaa-ajalle että yritystilaisuuksia ajatellen. Ravintolan upeat näkymät ja puitteet puhuivat omasta puolestaan. Keittiömestari Helmut Rauniaho oli loihtinut meille illan teemaan sopivan herkkukattauksen ja saimme myös maistella ihanat talonviinit. Varsinainen hemmotteluhetki siis. Ja me nautimme!


Maaliskuu

8.3. Artepro Oy - Yrityskuva kuntoon

14.3. Marimekko, Keljonkeskus

21.3. Jyväskylän jaoston sääntömääräinen kevätkokous, Kuokkalan kartano

Jyväskylän jaoston kevätkokous pidettiin 21.3.2017 Kuokkalan kartanossa. Kokoukseen osallistui 22 jaoston jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisen kevätkokouksen esityslistan mukaiset asiat ja kaikki asiakohdat tulivat hyväksytyiksi ja vahvistetuiksi.

Kokousilta aloitettiin Kuokkalan kartanon emännän Iris Mäkisen tervehdyksellä ja kartanon esittelyllä. Saimme myös todeta, että Kuokkalan kartanon kahvipöydän antimet ovat aina yhtä herkulliset. Kokouksen jälkeen estradille astui Viking Linen Heini Vikström, jolla oli tuomisenaan Viking Linen kevätkuulumiset ja iloisen punaiset tuliaiskassit. Lämpimät kiitokset Irikselle ja Heinille!

Huhtikuu

12.4. Sukellus someen -koulutus, Jyväskylän Paviljonki

21.4. Savon sydän tutuksi, tutustumisvierailu Kuopio-Tahko -alueelle

Savossa osataan todellakin ottaa ihminen omaksi!

Kuopio Convention Bureau Oy kutsui meidät tutustumisretkelle Kuopio-Tahko -alueelle. Päivän ohjelmassa oli luvassa runsaasti yritysvierailuja alueen kiinnostavimmissa kokous-, juhla- ja lomakohteissa. Isäntäväki nouti retkeläiset aamuvarhaisella Jyväskylän Matkakeskukselta Kuopion Tila-Auto Oy:n kyytiin ja matkalla Kuopioon kuulimme mm. Vesileppiksen viimeisimmät kuulumiset. 

Ensimmäinen etappimme Koivumäen Kartano yllätti meidät juhlavalla aamiaisella Kuopion kaupunginorkesterin Lumi-jousikvartetin säestyksellä. Kartanon kuuluisa kummitus ei näyttäytynyt tällä kertaa ja jatkoimme rohkeasti matkaa Kylpylähotelli Rauhalahteen ja Rauhalahden Jätkänkämppään. Onpa heillä upeat puitteet aivan Kallaveden ääressä ja moninaiset majoitusmahdollisuudet vaativampaankin makuun. Rauhalahti on voimissaan.

Seuraavaksi bussimme otti suunnan kohti Kuopion keskustaa ja Original Sokos Hotel Puijonsarvea. Mikä loistava sijainti kaupunkilomailua ajatellen ja ne sviitit kannattaa todellakin testata. Hotellikierroksen jälkeen olikin jo nälkä ja vuorossa onneksi lounas Ravintola Introssa. Introssa rento street casual -fiilis huokui kaikesta. Loistava uusi tuttavuus!

Matka jatkui Hotelli IsoValkeiseen, missä paikan ystävällinen omistajapariskunta esitteli meille monipuolisia tilojaan ja niistä avautuvia kauniita näkymiä. Kokousta, juhlaa, tanssia, lomaa. Mitä ikinä keksitkään. Heillä onnistuu. Maantie kutsui taas ja seuraavaksi oli vuorossa Kunnonpaikka, kuntoutumis- ja hyvinvointikeskus sekä kylpylähotelli. Taas vireää toimintaa talo täynnä. 

Bussimatka Tahkolle sujui levätessä ja sulatellessa kaikkea tähän mennessä nähtyä ja koettua uutta. Kerätyt voimat olivatkin tarpeen, kun saavuimme Taho Golden Resortin pihaan. Vastassa oli kaunis huvila-alue golf-kenttineen. Luxusta arjen keskelle. Paljon paljon ihasteltavaa. Helppo tapa hankkia lisäarvoa kaikkiin yritys- ja yksityistilaisuuksiin.

Tässä vaiheessa ohjakset siirtyivät Tahko Span Pekka "Pekkis" Alliselle ja saavuimme Tahkon ytimeen. Tutustuimme Tahko Span uudenkarheisiin upeisiin huoneistoihin, mitkä tarjoavat mahtavaa citymökkeily-tunnelmaa. Tästä ei sijainti juurikaan parane Tahkolla. Seuraavaksi Pekkis ohjasi ryhmän Tahko Span illallispöytään ja maailmassa oli taas kaikki hyvin.

Illallisen jälkeen vuorossa oli vielä bussilla kiipeäminen Tahko-vuoren huipulle legendaariseen Pehkubaariin ja Mualiman saunan leppeisiin löylyihin. Hyvä meininki ja mahtavat näkymät myös täältä.

Olipa meillä hieno päivä! Lämmin tunnelma helli meitä jokaisessa vierailukohteessa koko matkan ajan. Kuopio-Tahko -alueella on ymmärretty, että yhteen hiileen puhaltamalla kaikki voittavat. 

Iso kiitos Kuopio Convention Bureau Oy Kirsi Vartiainen ja Tahko Spa Pekka "Pekkis" Allinen. Kiitos myös VesileppisKoivumäen KartanoKuopion MusiikkikeskusKylpylähotelli Rauhalahti & JätkänkämppäOriginal Sokos Hotel Puijonsarvi,Ravintola IntroHotelli IsoValkeinen, Kunnonpaikka, Tahko Golden Resort, Pehkubaari ja Mualiman Sauna sekä Kuopion Tila-Auto Oy.

Kuvakimara Kuopio-Tahko -vierailultamme

Sihteeriyhdistys tekee hyvää, Suomi100-hyväntekeväisyystempaukset Kansainvälisellä Sihteeriviikolla

27.4. Palvelutalo Telkänpesän Kansallisen veteraanipäivän yhteislaulutilaisuus

Jyväskylän jaosto loi ilon pirskahduksia Suomi100-hyväntekeväisyystempauksessa Palvelutalo Telkänpesässä. Juhlistimme siellä kansallista veteraanipäivää talon asukkaiden ja asiakkaiden kanssa yhdessä laulaen, runoja kuunnellen ja menneitä aikoja muistellen. Ilon, naurun ja liikutuksen iltapäivä. Juhlakahvit kruunasivat tilaisuuden.

Lämmin kiitos Telkänhoivan Pauliina Takala, että saimme tulla vieraaksenne.

Kuvakimara Telkänpesän tilaisuudesta

Äiti Teresan -laput

Suomi100-hyväntekeväisyystempauksen innoittamina Jyväskylän jaoston jäsenet neuloivat 101 kpl iloisen kirjavia Äiti Teresa –peiton lappuja. Lappusista saadaan koottua kaksi kaunista isokokoista torkkupeittoa, mitkä lahjoitetaan Jyväskylän seurakunnalle myytäväksi tai arvottavaksi jossakin seurakunnan tilaisuudessa. Torkkupeitoista saadut varat lahjoitetaan diakoniseen tarkoitukseen.

Ateria-apu

Jyväskylän jaoston jäsenet halusivat osallistua Suomi100-hyväntekeväisyystempaukseen tarjoamalla lähimmäisilleen välitöntä ja konkreettista apua valmistamalla n. 70 kotiruoka-ateria-annosta ja lahjoittamalla ne Jyväskylän seurakunnalle, mikä välitti ateriat niitä tarvitseville perheille. Ateria-apuun osallistuivat myös Sodexo Suomi, Sonaatti ja Airi Catering. Kiitos! Oli ilo toimia yhdessä.

Kuvakimara Äiti Teresa -lapuista ja ateria-avusta

Toukokuu

3.5. Elämysilta Varjolassa

Varjolan tila kutsui meidät viettämään elämysiltaa ja sitä se todella olikin. Edustavien majoitus- ja kokoustilojen esittelyn ja ihastelun lomassa pääsimme mönkijäajelulle ja testasimme koskikalastusta eräoppaiden johdolla. Saalistakin saatiin. Tunnelmalliset nokipannukahvit kodassa lämmittivät sekä kädet että mielen. Hurjapäät laskivat Kuusaankosken kuohut. Koskenniskan Savusaunan löylyissä ja poreissa rauhoituttiin kohti iltaa. Keittiö oli laittanut pöydän koreaksi herkullisella Sihteerikköjen pidot –menulla. Kyllä meidän taas kelpasi.

Yllätysohjelmana Kanavateatterin väki raotti esirippuaan ja saimme maistiaisen tulevana kesänä 7.7.2017 ensi-iltaan saapuvasta näytelmästa Taivaan tulet. 

Kiitos Varjolan tilan väelle kaikesta vieraanvaraisuudesta ja huomiosta. Tulimme vakuuttuneiksi, että teillä järjestyy kaikenlaiset yritys- ja yksityistilaisuudet loistavissa puitteissa.

Kuvakimara elämysillasta Varjolassa

17.5. Pohjolan Matka, yritysvierailu

23.5. Perttulan tila, yritysvierailu

Pääsimme vierailulle Perttulan tilalle Laukaan Leppävedellä. Tutustuimme tilan ihanaan maalaisidylliin ja viehätyimme kaikesta kokemasta ja kuulemasta. Perttulan tilalla kelpaa järjestää yritysten asiakastilaisuudet, tyhy-päivät ja perhejuhlat.

Perttulan tilan nuorten yrittäjien visio on vahva ja sitä toteutetaan intohimolla ja mahtavalla asenteella. Herkulliset tarjoilut tehdään omin käsin tilan omilla perinteisillä resepteillä ja isommissa tilaisuuksissa tukena toimivat paikalliset ja laadukkaat pitopalveluyrittäjät. Palvelu pelaa ja asiakas viihtyy. Onnea ja menestystä toivotamme Perttulan tilan väelle. Kiitos, että saimme tulla tutuiksi.

Kuvia Perttulan tilan vierailulta

30.5. JKL Move liikuttaa

Reippaasti huhkivat sihteerit kahvakuulien, köysien ja traktorinrenkaiden kanssa JKL Moven Pasi Juntusen opastaessa ja kannustaessa. Jumit saivat kyytiä ja nauru raikasi. Kiitokset Pasille testitunnista!

JKL Move on kahvakuulailua ja toiminnallista harjoittelua rouhealla otteella virkistävässä ulkoilmassa. Koko mittava jumppakalusto on liikuteltavissa sinne, minne autolla vain pääsee. Oiva ohjelmanumero kokouspäivän päätteeksi tai tyhy-päivään. Kätevää!

Kuvia jumppatuokiosta

Kesäkuu

12.6. Kesäilta Tupaswillassa

Laukaan Tupaswilla, siinäpä vasta varsinainen runsauden sarvi tapahtumajärjestäjille, yrityksille ja ihan vaikka oman perheen tai ystäväporukan kera vierailukohteeksi. Aktiviteetteja löytyy joka lähtöön hurjista sotakoneista autenttisen sepän pajan ja hauskan päregolfin kautta maaliman huluppeimpaan savusaunaan – turpeella tai ilman. Ohjelmapalvelujen lista on pitkä ja moninainen. Nähtävää riittää ja uutta ihmeteltävää ilmestyy joka vierailulla.

Tupaswillan puitteet taipuvat niin isoihin kuin pienempiin yritystapahtumiin sekä perhejuhliin ja yleisötapahtumiin. Tarjottavat herkut näyttävät ja maistuvat aina yhtä hyvältä. Kauppisen Erkki ja Eeva ja poikansa Juhani isännöivät ja emännöivät vieraitaan kotoisan lupsakkaasti kokemuksen tuomalla varmuudella. Suosittelemme Tupaswillan kokemista ihan kaikille.
www.tupaswilla.fi

Kiitos teille, että saimme taas tulla vierailulle. Sepän pajan taika ja kilke viehättivät. Nasun kyydissä riitti vauhtia ja ryminää kerrakseen. Turvesauna mahtisavusaunassa on elämys joka kerta. Tällä kertaa saimme esimakua myös syntymässä olevasta Wersonia Oy –yrittäjäverkostosta. Onnea ja menestystä teille! Eevan keittiötiimin loihtima iltapala tuvan lämmössä ja rauhassa oli tunnelmallinen lopetus täydelliselle illalle. Kiitos, kiitos, kiitos.

Kuvakimara Tupaswillasta

Elokuu

16.8. Vierailu Taidekeskus Järvilinnassa

Syykauden avajaisiksi vierailimme hurmaavassa Taidekeskus Järvilinnassa Laukaan Leppäveden rannalla. Järvilinnan emännän Arja Seppälän johdolla saimme tutustua taidekeskuksen moninaisiin tiloihin ja toimintaan. Järvilinna on oivallinen paikka järjestää sekä tyylikkäitä yritystilaisuuksia että tunteikkaita perhejuhlia. Sen lisäksi Järvilinnasta löytyy kahvila ja taidemyymälä, taidenäyttelyjä, taiteilijoiden työtiloja, työpajoja, residenssitoimintaa… Kannattaa tutustua tarkemmin! www.jarvilinna.fi

Kiitos kutsusta Arja! Oli ilo käydä kylässä. Toivotamme sinulle onnea ja menestystä yrittäjyyden polulla.

Kuvakimara Taidekeskus Järvilinnasta 

23.8. Sokos Hotels, Alexandra ja Jalo Kitchen & Lounge

Saimme mieluisan kutsun Sokos Hotelsin Teija Rostilta tulla kokemaan täysin uudistettu Jalo kitchen & lounge​ -ravintola ja samalla reissulla saimme tutustua Original Sokos Hotel Alexandra​n uuden uutukaisiin sviitteihin ja hotellihuoneisiin.

Runsaslukuisen sihteerijoukon juttu luisti Jalon herkkumaistiaisten äärellä ja yllätys yllätys! iltapäivän viihdykkeeksi ilmaantuivat stand up -koomikot Jape Grönroos ja Matti Patronen promoamaan omaa Paviljongin Stand Up -Showta (10.11.). Eipä pöllömpää viihdettä ollenkaan. Meitä ainakin nauratti.

Kiitos mukavasta iltapäivästä Teija! Kyllä kelpaa Alexandraa ja Jaloa nyt esitellä. Monta tapahtumaideaa heräsi sekä omiin että yritysten tarkoituksiin.

Kuvia vierailulta

Syyskuu

14.9. SuperPark Jyväskylä

Voi veljet, että oli kivaa! Jyväskylän SuperPark aktiviteettipuisto todisti, että aikuinenkin viihtyy ja innostuu, kun pääsee verestämään vanhoja pallottelutaitojaan ja varsinkin, jos kello käy. HUH! Pesistä, korista, jalista, pyörittelyä, pallosotaa, frisbeen viskomista... mitä kaikkea ehdittiinkään kokeilla ja paljon jäi lajeja vielä testaamatta. Hurjimmat niistä jätettiin suosiolla nuoremmille ja vetreämmille. Ihailtiin vain vierestä.

SuperPark Jyväskylä on ihan huima paikka järjestää yrityksen tyky-päivä tai kokouspäivän oheisohjelma. Siellä viihtyy myös koko perhe taaperosta vaariin asti. Kannattaa tutustua! Kiitos, että saimme tulla kokemaan sen.

Vauhdikkaita kuvia vierailulta

27.9. Kukkakauppa Ruusupuu

Kukkaterapiaa tunnelmallisessa syyskuun illassa. Niin moninaisia värejä, tuoksuja ja muotoja - ihanaa! Kukkakauppa Ruusupuun Minna kutsui meidät kyläilemään. Saimme seurata näyttävien kukka-asetelmien syntyä Minnan näppärissä käsissä. Kukista syntyy myös edustavia liikelahjoja ja vaikkapa joulumuistiaisten koristeita. Minna olikin luonut meille varsinaisen juhlanäyttelyn näistä toinen toistaan kauniimmista esimerkeistä. Lahjaideoita oli roppakaupalla. Minnan tyyli tehdä on todella rohkaiseva ja moni meistä sai itsekin kipinän tehdä kransseja ja asetelmia oman syksyisen puutarhan kukista ja lehdistä. Lämmin kiitos Minnalle mukavasta ja hyödyllisestä illasta! 

Kukkaterapiaa kuvin

 Lokakuu

11.10. Viikinkiravintola Harald, Jyväskylä

Jyväskylän Viikinkiravintola Harald kutsui meidät maistelemaan uudistuneen ruokalistansa antimia. Herkuttelun lomassa kuulimme, mitä mukavaa Haraldin väki on keksinyt pikkujoulukauden houkuttimeksi yrityksille. Samalla juhlistimme tänä vuonna 20 vuotta täyttänyttä Viikinkiravintola Harald-ketjua. Ei jäänyt epäselväksi, mikä on ravintolaketjun pitkäikäisyyden ja menestyksen salaisuus. Nam! Paljon Onnea ja pitkää ikää!

Lämmin kiitos ravintolapäällikkö Sanna Ahoselle kutsusta!

Kuvia vierailulta

27.-28.10.2017 Tutustumisvierailu Lahden seudulle

Lämmin kiitos Lahti Region/VisitLahti ja vierailukohteidemme isännät ja emännät! Olemme otettuja kaikesta huomiosta ja vieraanvaraisuudesta, mitä saimme osaksemme tutustumisretkellä Lahden seutuun 27.–28.10.2017. Retkemme täyteläinen ohjelma ja upeat vierailukohteet tekivät meihin todellakin vaikutuksen. Saimme todeta, että Lahden seudulla on runsaasti laadukasta tarjontaa yrityksille kokous- ja virkistystapahtumien järjestämiseksi. Lahden seudun toimijoita on helppo suositella. Lahdessa osataan!

Tutustumisretkellämme pääsimme nauttimaan näiden yritysten vieraanvaraisuudesta: 
Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone
Lahden kaupunginteatteri
Sibeliustalo
Moottoripyörämuseo/Ace Corner Finland
Mukkulan kartano ja
Lehmonkärki.

Hyvä kello kauas kuuluu. Menestystä teille jatkossakin!

Kuvasaalista tutustumisretkeltä:

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone
Lahden kaupunginteatteri
Sibeliustalo
Moottoripyörämuseo/Ace Corner Finland
Mukkulan kartano
Lehmonkärki

31.10.2017 Jyväskylän jaoston sääntömääräinen syyskokous, Hotelli Alba

Jyväskylän jaoston syyskokous pidettiin 31.10.2017 Hotelli Albassa. Kokoukseen osallistui 25 jaoston jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisen syyskokouksen esityslistan mukaiset asiat ja kaikki asiakohdat tulivat hyväksytyiksi ja vahvistetuiksi.

Jyväskylän jaoston uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2018-2019 valittiin Niina Häkkinen. Onnittelut Niinalle valinnasta! Syyskokouksessa tehtiin kenties myös jaoston historiaa, kun toiminnantarkastajasta päästiin oikein äänestämään. Äänestys oli ensimmäinen naismuistiin koko jaoston pitkässä historiassa. Hienosti meni äänestys sääntökirjan mukaan. 

Kokousilta aloitettiin Hotelli Alban aina yhtä herkullisen kahvipöydän antimilla ja hotellinjohtaja Katri Paakkarin tervehdyksellä. Kokouksen jälkeen ihailimme upeasti värivaloin valaistua Alban siltaa ja sen ympäristöönsä luomaa maagista tunnelmaa. Illan kruunasi Alban Valo Buffet - pikkujouluiltoihinkin hienosti sopiva noutopöytä. Ihania makuja, kaunis katsella. Lämpimät kiitokset Katrille ja Hotelli Alban henkilökunnalle!

Kuvia kokousillasta

Marraskuu

9.11.2017 Sokos Hotels Jyväskylä + Jkl kaupunginteatteri, Kolme sisarta

Suurten tunteiden väkevää tulkintaa Jyväskylän kaupunginteatterin Kolme sisarta -näytelmässä. Kuin suoraan sihteerisiskojen omasta elämästä. Saimme viettää vaikuttavan teatteri-illan Sokos Hotels Jyväskylän vieraana. Lämmin kiitos teille ihanaiset emäntämme Teija Rosti, Kielo Toivainen ja Linda Rastela sekä tietysti kaupunginteatterin oma monitaituri Jouni Huhtaniemi.

Kuvia teatteri-illasta

16.11.2017 Pykälistö eli "Alosen Paja"

Vierailimme ”Alosen Pajalla” eli Laukaantien varressa Pykälistössä. Lämmin kiitos taiteilijoille, Samuli ja Kari Aloselle, mahdollisuudesta tutustua pieteetillä entisöityyn kulttuurimiljööseen ja molempien upeaan taiteeseen. Pimeässä illassa pihan taideteokset loistivat kauniisti ja pajassa oli leppoisa ja lämminhenkinen tunnelma. 

Pykälistöstä löytyy kolme vanhaa junavaunua, jotka toimivat näyttelytiloina ja yksi myös kokoustilana. Tila sopii hyvin esim. ideointipalavereihin ja vaikka pienen porukan pikkujouluihin tai muihin illanviettoihin.

Pykälistössä voi piipahtaa ohikulkiessakin, joten kannattaa käydä tutustumassa! Lisätietoa verkkosivuilta http://www.designalonen.fi/

Kuvia vierailulta

20.11.2017 The Local Culture Hostel

Kuvia vierailulta

22.11.2017 Bistro Soppa

Tunnelmapaloja Bistro Sopan omilta verkkosivuilta

4.12.2017 Vesilinna Restaurant, pikkujoulutreffit

Kuvia illanvietosta

11.12.2017 Viestintäkoulutus Hotelli Versossa

Kuvia koulutusillasta

12.12.2017 Kynsi- ja hiusstudio Gristal Oy, asiakasilta

Toimintavuotemme päätteeksi tuleva jäsenetuyrityksemme Kynsi- ja hiusstudio Gristal Oy kutsui meidät viettämään kauneus- ja hyvinvointi-iltaa. Ja mikä hurmaava kokonaisuus Gristal ja saman katon alla toimivat yhteistyökumppanit ovatkaan! Kaikkea ihanaa naiselliseen mieleen vetoavaa - kauneuspalvelut, hierontapalvelut, kampaamopalvelut, hyvinvointituotteita, kosmetiikkaa, koruja, asusteita, vaatteita. Ihanat yrittäjät ja tunnelmalliset toimitilat kolmessa kerroksessa. Kylläpä me nautimme olostamme ja pukinpussiin taisi livahtaa useampikin pikkuyllätys kassakoneen iloisesta kilinästä päätellen. Tämä ilta tuli selvästi tarpeeseen. 

Kiitos Gristalin Krista ja kanssayrittäjät. Kaikkea hyvää teille myös jatkossa!

Kuva-albumi

Jyväskylän jaoston menneet tapahtumat 2016

Jyväskylän jaoston menneet tapahtumat 2015

Jyväskylän jaoston menneet tapahtumat 2014

Jyväskylän jaoston menneet tapahtumat 2013